Corry Dekker Coaching

Betrokken door verbinding

Informatie over coaching

Coaching ondersteunt en activeert je bewustwording. Het helpt je op de juiste wijze je zelfsturing in te zetten. Het laat je zien waar je persoonlijk functioneren verstrengeld raakt door de activiteiten die je doet. Bewustwording is een kernwoord in coaching. Meestal is er een concrete aanleiding voor coaching (je dreigt vast te lopen in je gezin, op je werk, je hebt een verstoorde energiebalans, je pikt ieder griepje mee of je bent snel prikkelbaar).

Kies je eigen weg

Ik werk vanuit de gedachten dat iedereen verantwoordelijk is voor het “schrijven van zijn eigen boek”. Soms moet jouw boek herschreven worden. Op sommige momenten in het leven heb jij een stukje in je boek geschreven hoe andere mensen om jou heen graag jou boek willen lezen… Dit kan gebeurd zijn op je werk, in je relatie, gezin, soms zelfs in het gezin van herkomst. Dan kan coaching zeer effectief zijn om je onbewuste gedachten, patronen en overtuigingen boven water te krijgen zodat je inzicht krijgt in de stappen die je mag gaan nemen. Niet weinig lopen mensen zo vast dat zij in een burn-out belanden. Door op tijd een of meerdere bladzijde terug te lezen en samen met een coach te onderzoeken kun je bewust keuzes leren maken.

Jij bent degene die de pen vast blijft houden, en de regie over jouw eigen leven neemt. Het gevoel dat jij ook echt de schrijver van je eigen boek blijft geeft jou een enorme kracht waarin jij jou weg mag vervolgen. Dit zal tot een vitaler en zinvoller leven leiden.

Alle antwoorden zitten in jou zelf. Voordat je in beweging komt sta je even stil. Want in de stilte hoor je alles!

Dit is wat een coach doet……… ik loop een stukje met je mee!

Als coach help ik je om bij jezelf stil te staan, houd ik je respectvol een spiegel voor, stel je kritische en soms confronterende vragen om helder te krijgen welke ontwikkeling gewenst is en hoe jij jezelf in beweging kunt zetten. Ik loop met je mee in je ontwikkeling, volg je kritisch maar respectvol en steun je in de stappen die jij zet zodat je daarna zonder mij weer verder kunt.

Niemand is gelijk dus ook een coachtraject zal voor iedereen anders zijn. Wel kun je ieder traject onderverdelen in 3 fases. Allereerst een intakegesprek waar we uitzoeken of jouw problemen om te zetten zijn naar coach vragen en of er een klik tussen ons is. Jij moet je wel veilig voelen om met mij op pad te gaan. Daarna volgen de gesprekken, een sessie kan tussen de 1,5 en 2 uur duren en als laatste de evaluatie.

TOP